Lakrisfiskar till lunch?

Dåliga matvanor verkar ha kommit med mitt nya bo-själv-liv.
What to do, what to do?
Jag har inte hunnit komma in i
matlådetänket som många andra klocka människor.
Högskolan delar inte ut gratis mat och jag är snål (dålig ekonomi). Det enda jag unnar mig är kaffet för fantastiska priset 5 kronor.
Så här sitter jag och knaprar lakrisfiskar och daim som förhoppningsvis ska hålla mig upp resten av pluggtiden idag.
Det känns för långt att gå hem (20 min), men lyckligsvis är min cykel ready to rumble imorgon fredag.
Inte alltid lätt att vara förberedd när man vaknar upp Samuel där det finns hårdbröd med ägg (och lite
kaviar). Jag ska jobba på matlådorna, har ju faktiskt inhandlat 3 st på IKEA.
Kan nästan sträcka mig till att önska att Vildmannen låg kvar här så jag iallafall hade valet att äta den "maten".

Skolstatus: Gjorde en diagnos på 3.5 timma igår. Jag satt kvar till sist- det är INTE kul att sitta kvar när en efter en droppar av. Fick gå in på toan och göra stretchövningar för att få tillbaka lite blod till hjärnan.


The worst deal ever made

Jag gjorde min sämsta affär någonsin och delar med mig av mina erfarenheter för att ni INTE ska göra samma sak!
Ville ha en
cykel i JKPG, så jag skickade då min trogna (läs: gamla) Cresent via bussgods. Men för att skicka den behövde den putsas upp (läs: ta bort tejpen som håller ihop den och byt ut delar samt fixa bromsar och växlar).
Anyway, smidigt och bra, en snäll cykeldoktor fixade detta för 300 kr. Överkomligt. Vad som däremot inte går under rubriken överkomligt är totalkostnaden:

-Fixandet var 300 kr
-Ta isär den 50 kr
-Bussgods 326 kr
-Sätta ihop den 350 kr
(-Ev fixa transportsskador 100 kr)

Totalt: 1026
(Ev Totalt: 1126)

Över 1000 kronor för min gamla cykel!!! Hade fått minst 3 på blocket och sluppit trubbel! Dessutom saknar den en cykelkorg.

"Läropengar" ska jag se det som tydligen....


JÖNKÖPING!!!

Hej!

Jag befinner mig nu i JKPG för dig som inte visste det.
Flytten är klar och genomförd.
IKEA är avklarat och jag har köpt allt till köket i klar-rött.
Jag bor i Jönköpings rikaste kvarter med utsikt över Vättern och staden. Jättefint! Jag blir helt lyrisk av Vättern! Har hört rykten om skottlossning i mitt område i helgen som var! Har ingen info än så länge.
Jag går vilse titt som tätt men använder kartan flitigt. (Helst skulle jag vilja kunna svänga snabbt i kurvor och svängar...men jag plockar upp kartan istället....men det kommer en dag då jag lämnar kartan hemma.)
Jag saknar en dator och har därför inte kunnat uppdatera ngt, men den kommer snart(!?) hoppas jag verkligen! Ej beställd, det är ett ta-tag-i-projekt. Lätt att veta vad som är en bra dator?
Engelskakursen är påbörjan.
I statistik:
1/3 lärare verkar bra
1/2 av klassen kommer inte från Sverige
2/4 minikurser i kursen är påbörjade
0/1 miljard sidor är lästa

Jag uppdaterar senare, ska lägga in några bilder på rummet och omgivningen också.
Hör gärna av er.

Pustat och Frustat

image30Som vargen har jag Pustat och Frustat och Stampat och Hoppat på mina resväskor.  Nu verkar det som det mesta har gått ner. Det "lilla" som blev över efter att jag slängt ur nästan allt jag ville ha med. Det kommer inte vara roligt att vara den där personen med för mycket packning på tisdag i tåget. Med för mycket menar jag:
  • En röd gigantisk resväska
  • En väldigt stor svart resväska
  • En trunk i största laget
  • En ovanligt proppad stor handväska
  • En Sofia med ovanligt mycket kläder och jackor på sig en Augustidag

Oh god, you don't wanna be that person!!!


...

image29

Packa pappas kappsäck

När jag kom hem från segelturen var jag trött och orkade bara vara osocial och somna i en solstol.  Fick inget direkt ryck av energi förrän närmare midnatt! Varför blir det alltid så? Nu har jag hur mycket energi som helst för att packa pappas kappsäck och fixa..men lite sent.

image28Jag hade tänkt packa allt jag äger och flytta.

Insikt 1: Det skulle ej rymmas på 12 m2.
Insikt 2: Jag åker tåg


Bort går: I princip allt förutom min garderob. Cykeln? Väggspegeln? Cd-samlingen? Gitarren? Täcket????

Jag kan inte skilja på vad som är logiskt att ta med och vad som är idiotiskt. (Hjälp?)
Jag hade tänkt packa ner mitt liv och ta med det på tåget.
Men jag måste ta det succesivt...
Jag har ju levt ur EN resväska i ett helt år, så man kan ju tycka att det borde vara lätt. Men då var skillnaden att jag var tvungen att släpa på allting och DÅ är det lätt att rensa och slänga! Nu ska jag ju bo på samma ställe.
När jag tömmer och går igenom lådor hittar jag alla möjliga saker som sinkar mitt packningstempo. Gamla autografböcker,citatböcker och en förvånansvärt stor diktsamling av en yngre mig.


Vet inte hur jag ska lyckas beta av min att-göra-lista. Imorgon kommer Morfar som jag inte träffat på X antal år. Och sen så är det festfix inför lördag.

Har du inte flytväst är du en idiot

-Styrbord är där man styr.
-Babord då?
-Det är där barnen sitter, där får du och Emma sitta.




Vi kastade loss med Dur (i ur och skur) runt halv 11 snåret! Tidigt som gatan!
Besättningen bestod av 3 stycke erfarna Sjöscouter (vår kapten har seglat sen barnsben) samt 2 stycke fiskmåsar.
Det var en jämn balansgång av förmåga att segla. Men båten var inte balanserad- som den lutade! Kapten Josefin (det enda som hon äger det är en symaskin) ropade "SLÅ" hela tiden. Och jag slog.......Emma. Hårt!
För spänningens skull ville vi sitta längst fram på båten och doppa föttren i vattnet. Men jag höll på falla i varje gång Kapten Jossa "slog" (och jag slog på Emma varje gång). Värst var det när mitt hår fastnade i ett rep som satt fast i seglet och seglet flyttade på sig...Ajajaj!!
Vi kom tillslut fram till vår destination- Klubba! En liten ö som ligger mellan Holmsund och Obbola. Jag var ivrig på pastasalladen och sprang iväg till en klippa som låg i lä och åt. Vi mumsade ett tag och mamma Emma sjöng en sång om fåglar. Lainen (Kapten Jossa) hade även dagen till ära bakat kladdkaka.
Efter maten var det bad. Hopp från klippor. Först "Öglan" sen "Spiken" och sen "Döskallen" är ordningen. Efter en halvtimmas velande hoppade även jag i plurret. Men jag kände inte att jag behövde bekräfta mig idag så jag skippade Döskallen...
Härlig dag och barnasinnet på topp!

Jag sa även hejdå till Emmas Jesper.
Nu ses vi nog igen inte förrän han kan gå och sparka mig på smalbena?!




Slut för idag, tack för idag

Jag gillar att organisera. Helst vill jag ha jättestökigt och o-organiserat bara för att jag ska få organisera och strukturera upp skiten. Men jag lämnade fixardagen när jag insåg att jag hade gått från att fixa till att bara skriva om fult skrivna skafixalapparmednummerochord till finare skafixalapparmednummerochord.

Tea-time. Vänneravsnitt. Sen sovdags. För upp i ottan vid åtta imorgon. Det blir skepp O hoj från hamnen!
Hoppas på fin vädre med lite blåst (för seglens skull).


Goodnight
Sleep tight
Don't let the
bed bugs bite!

Fixarbosse kan slänga sig i väggen!

Jag tror att bloggen fick sommaruppehåll lite för länge. Det går inte alls som på räls nu. Lite trögstartat bara kanske. We'll see. Kommer snart att köpa en egen fin dator och är den mycket fin kanske jag aldrig vill skiljas och bara blogga hela tiden?! Kanske till och med skaffa en användare på apberget? Ojojoj...Tips på en bra bärbar dator någon?

Idag har jag ställt fixarbosse i Skamvrån. Som jag har fixat och ringt och fixat! Min långa lista (är skriven på ett lååångt kassakvitto så nog är den lång) betas av som ängen betas av korna. Sakta men säkert och stannar bara för idissling (kaffepaus).


image18image16image17

På tisdag kväll tar jag tåget ner till Jönköping med alla mina ägodelar...eller jag kommer bara kunna ta med mig sakerna jag kan släpa på. Men som det ska släpas! Jag håller tummarna för att min lilla tolvkvadratare är bobeduglig  och inte liknar det
vindsrum i min tanke. Spännande spännande. Rummet har ett fönster över Vättern och inget snetak samt fräscha ljusa tapeter.
Men på något sätt blir ordet "vindsrum" i mitt huvud förvandlat till en mörk skrubb med snetak och spindelnät! "Mysigt litet rum" betyder "jävligt litet hörn"?

Imorgon blir det segling till Klubba och till helgen 50-års-fest! Jag har fixat en kanonpresent till pappa! Tack Hanna för tipset!

Nu har jag idisslat färdigt. Back to business (måste börja träna på engelskan nu när jag börjar plugga engelska om en vecka!)


Myror i benen!

Imorgon har jag planerat en hurtbulle morgon. Stiga upp med tuppen (grannens kycklingar), äta en lugn frulle (för ovanlighetens skull!), åka till en strand, äta lite picknick, lite glass. Ha haft en sommarmorgon innan jobbet kl.14.
Nice plan Stan!
Men det kryper i mina ben, myror, myror, myror! Jag blir galen! Klockan närmar sig två.
Onödigt med en timmes powernap i solen idag, men ack så skönt!


Sun is back

Sommaren är tillbaka!
image13

(Om du dricker mycket kolsyra vore det inte lite läckert om du kissade kolsyrat?)

Allting är ju relativt

Idag har vi varit tre stycken som har styrt den lilla supermarknad-butiken i det lilla samhället. Vi skulle behövt tre till. Krisochpanik strax före lunchvila och handlande butiksarbetare på ledig dag fick rycka in litegrann och kunder klagar på närmaste klagobjekt med blått förkläde.
Fikarast och tankeflykt. Sista datumet på brödet,osten,skinkan och gröten var inte idag, inte igår och knappt förra veckan. Det smakade som man kan tro och hamnade i soporna förutom brödet som gick att rosta och doppa.
Sex timmar i kassan med scanner som piper och människor som piper kan göra att huvudet blir pippi och du vill bara flyga iväg.
Men allting är ju relativt.
Det finns arbetsplatser där brist på personal faktiskt kan handla om liv och död.
Det finns många arbetsplatser där du faktiskt får ta med ditt egna torra bröd.
Det finns många arbetsplatser som gör att ditt huvud blir pippi.

I en
Aftonbladet-undersökning svarade 47.7% att de bävade inför jobbstarten efter semestern.
Ska det vara så?
Ska något som utgör en så stor del av ens vardag vara något man bävar inför?
"Don't make me live for my friday nights [...] leave me alone, I'm a twenty something" (Jamie C)
Är jag naiv som vill något annat?

Tar det lugnt ikväll och varvar ner till Missy Higgins Sound Of White. Hennes kraftiga Australienska dialekt är värmande och lugnande samt får mig att drömma tillbaka lite.


Näsproppar någon?

"Ni får inte rosta och göra gott fika sent på kvällen- det luktar så gott så jag kan inte sova!"
(ett seriöst klag från mor- näsproppar någon?)

Idag har jag tackat JA till ett vindsrum i Jönköping. I ren KrisochPanik!
Kommentar:
"Man hör inget om Jönköping, det enda skulle issåfall vara; 'Höjd TV-avgift i Jönköping...' "


Bloggen har haft sommaruppehåll men är nu
Back On Track