Minnas

Jag sitter och lyssnar på Jason Mraz " We can keep chilling like ice cream filling, We can cool in the gang if you'd rather hang" och äter the second best macka ever made (Mjukt mörkt bröd, julskinka, prästost, tomatpure, majonäs). Jag kommer tyvärr inte ihåg the best macka ever made (2-3 jular sen, samma bas men + soltorkade tomater och andra saker som jag inte kommer ihåg..) Jag måste eventuellt argumetera med Joey om det, men jag står fast.

Eftersom jag fortfarande var en smittorisk igår fick jag hålla mig hemma. Jag började rensa ut gamla kartonger för att slänga och minnas. Hjälp vad jag var kreativ när jag var liten! Har jag slutat producera?  
Miljarder teckningar som  jag fortfarande kommer ihåg att jag ritat och hur jag tänkte när jag ritade dem, även fast det stod "-92" på dem (jag var då 6 år).  Massor av upplagor av KP (Kattposten) KP & RP (Råttposten) var hemmagjorda tidningar som faktiskt var grymt seriösa. Jag och en tjej i byn gjorde varsin och skickade till varandra. Hittade gamla böcker som jag gillade som liten. Hittade skräp. Gamla innabandyplaneringar med fullständiga planeringsupplägg samt analys efter varje övning. Etc.

Imorgon är det nyår. Jag tänker inte vara mer sjuk. Jag åker ju hem på lördag!

Something I've never done before.

Idag gjorde jag nånting som jag aldrig gjort förut. Jag hängde på låset. That's right. Jag riktigt hängde på låset. Var på stan en kvart innan affärerna öppnade. Har aldrig begripit mig på folk som hänger på lås. Anyway, hål i skon. Jag behöver skor. Höll dock på spy inne på Eccos skoaffär. Åkte hem. Låg och halvsov på OBS bilparkering och frös. Åkte hem. Konstaterade att Ja, jag är magsjuk. Sov lite till. Såg 7 avsnitt vänner. Skrattade åt avnsittet då Monica har en kalkon på huvudet. Sov lite till. Status nu: Mår illa. Tajming? Nej.

Har haft en bra julhelg. Mycket släkt och många paket till mig. Jag kände mig vuxen och lite barn. Byggde snögubbe (Vaktmästare Per) och en snölykta samt hade snöbollskrig. Men jag satt med de vuxna och pratade med ett glas rött vin och en (many) chokladpralin(er) i handen. Lägger upp lite bilder om jag hittar sladden.

Jag har bestämt när jag vill börja plugga (nästnästa höst). Samt kommit på lite insikter.

Sist men inte minst så vann jag över Tommy i Poker. DET säger inte lite det. Han är beryktad som den store kort- och strategispelaren i släkten. En som aldrig förlorar. Han kunde inte ha varit mer förkrossad. Jag kunde inte ha varit mer nöjd.

Nu inatt (eftersom jag sovit x antal timmar under dagen samt somnade halv 4 igår) och förutsätter jag att jag inte kommer sova mycket inatt. Så ska jag se på Vänner. Mina vänner i spysammanhang.

Snus

image59
Vad är oddsen att pappa har slutat snusa nu före jul när han har snusat sen han föddes och jag köpt en snusdosehållare i läder med tillbehörande julsnus samt att jag får veta det 5 timmar före jul?
Tacka vet jag
OBS och deras öppet-tider när det blir kris & panik.


Kväll i Vindeln

image58
Tack för en mycket trevlig kväll vänner!

Julevecka

Detta har varit julveckan av rang.

Hittills i December, den såkallade julmånaden, har jag kämpat på alldeles för dåligt med julstämningen.
För det är ju så i vuxna tider att vi måste ju kämpa för julkänslan. På samma sätt som vi måste kämpa för att inte tappa barnasinnet. När vi var små var det mycket lättare. Vi trodde på tomten. Vi visste inte vad stress var. Vi hade inga tentor som kom och försökte stjäla tid ur julpysslandet. Nu får vi själva agera jultomte. Stress har vi kommit på. Tentor försöker stjäla tid. Vi vet att tomten kommer klockan 17.45 efter middagen.
    Men det är ändå magiskt. Det är därför jag försökt framkalla lite julmagi i veckan.

TORSDAG: Lucia-tåg i Sofia-kyrkan. Det bästa luciatåget jag någonsin sett utan tvekan. Stjärngossarna spexade. Stämmorna imponerade. Det blev aldrig trist.

FREDAG: Göteborgsvistelse. Julklappsshopping. Julmarknad på Liseberg. Träden var upplysta sådär fint. Gröna kaniner åkte på en isbana. Vi drack varm choklad som smakade riktig choklad. Vi åt knäck. Vi drack glögg. Vi värmde händerna över grillkol. Sen såg vi ut över ett upplyst Göteborg och Liseberg från 105-meters tornet.

LÖRDAG: Klingande julkort. Den i särklass bästa julshowen jag nånsin sett utan tvekan. Fantastiskt duktiga människor. Barn & Vuxen körer. Barn & Vuxna solister. SHOW!
På kvällen var det jultema på Fjällstugan.

SÖNDAG: Pepparkaksbak (dock blev andra plåten bränd och dinosaurien platt). Glögg. Julmusik. Paketinslagning. Julrim.
image57
image55
image56

Lucia

Hoppas ni får en bra Lucia Allesammans. Klicka på bilden för ett fint luciatåg!


Lösning

Lösning på gåtan var:

Tomten som åker baklänges på Bob.


Gåta?

Vem säger OH OH?

.
.
.
.
.
.

.
Till mitt försvar av detta korta inlägg kan jag endast säga att klockan är mycket. Malin får inte svara på gåtan för jag tror att hon kan den (den är tidslös Malin). Annars så kan jag uppdatera med att jag fått en lägenhet billigt centralt och bra, varit på jobbintervju på manpower ett minus var att jag inte har bil annars bra, jag ska till Frankrike och Europa i sommar, det är Lucia imorgon, jag har köpt en säng idag och flyttar ur mitt sketna rum på lördag, funderar på att hoppa av kursen för att det ger inget, dansen på friskis är så rolig, jag kommer hem på torsdag, vi ses!


80- vs. 2000-talet (hittat i dassboken)

  •  80-TAL:
  • Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att radera stavfel, på maskinskrivna dokument.
  • Vi trodde på fullt allvar att George Michael var hetero.
  • Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem.
  • Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs.
  • Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades "stereobänken".
  • Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.
  • Snabbmat var detsamma som "en grillad med mos".
  • Våra finaste tavlor föreställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar.
  • "Jag skriver en check" var en vanlig replik i shoppingsammanhang.
  • Det var okej att lyssna på Magnus Uggla.

  •  DU VET ATT DU LEVER PÅ 2000-TALET NÄR:
  • Du av misstag knappar in PIN-koden på mikrovågsugnen.
  • Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer.
  • Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig.
  • Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e-postadresser.
  • Du ringer hemifrån och slår fortfarande "0" för att "komma ut"
  • Om du lämnar huset utan mobilen (som du inte hade de 10, 20, 40 första åren av ditt liv) framkallar det panik och du måste åka tillbaka för att hämta den.
  • Det första du gör på morgonen är att gå "online" innan du hämtar kaffet.

Som små

image54
Har inte idats skriva på ett tag. Bjuder på lite bilder istället. Jag och bror i rock-drömmar.
Har varit sjuk i flera dagar. Vill få kraft och energi igen ja tack.