det ryms ju inte...

image108...när jag har inställningen att allt är halvtomt. ni vet, frågan; 'är glaset halvfullt eller halvtomt?' mina glas är alltid halvtomma. så är även mina ketchupflaskor, shampooflaskor, balsamflaskor, sweetchiliflaskor, kaffepaket, ostar, deodoranter, hårspraysburkar etc...detta löser jag genom att alltid ha två saker av allting - men det ryms ju inte!



(för att återgå till glaset - är man pessimist om det är halvtomt jämt?)



26/4

image107
s+s = 1 år

liftarens guide

idag tog  jag mig en långpromenad längs med vättern och hälsade på samuel på hans praktik. det är så fint längs image106vättern ska ni veta! på vägen hem gick jag i linne, och svettades-det ni! sommaren är nästan här nu.
stannade och handlade på mitt kära netto. dagens oväntade prylköp på netto; stor sjal (det slinker alltid med något oväntat från netto.) jag storhandlade och det blev 4 stora tunga påsar och en liten tung påse. ett problem uppstod; hur ska jag få hem allting? jag orkar inte ens bära det till busshållplatsen! ska jag lämna tillbaka hälften?och om jag mot förmodan kommer med bussen så är det långt hem från närmaste hållplats...men då kom jag på att jag är en liftare i grund och botten (uppfödd på landet utan bussförbindelser) och liftade hem till portuppgången. tack snälla söta gamla paret!

nu ska jag jobba lite. hej på er


$!

jag får lön för mödan så att säga. otroligt vad jag jobbade och vad nöjd jag blir imorgon.


smidigaste flytten ever!

jag ska flytta! i slutet av maj kommer jag flytta en trappa ner till mina grannar. behöver inte ens adressändra, bara gå (ta hissen) ner med grejerna. allt löste sig till det bästa, jag blir inte bostadslös.grejt.

det har varit en otroligt skön helg i jönköping. jag har fått mersmak på sommaren. den innehöll bla; folkfest.glass.pir.födelsedagar.tårta.samuel ljungblad.vila.sol

so long
and out

ps. min "a"-knapp är väldigt trög på min bärbara acer, vilket är störande då det är en populär knapp. någon som vet vad jag kan göra åt saken? måste jag gå tillbaka till affären? (det är ju trots allt en ny dator...)

living on the edge

s - jag har sett våra nazist-grannar nu.
e - jaha?
s - ja, samuel sa hej och de liksom grymtade tillbaka, det måste ju vara ett tecken.
e - jo.
s - dessutom så slängde de liksom upp dörren. så gör man ju bara om man är riktigt arg.
e - var de arga?
s - nä.
e - ett tecken på andra värderingar alltså, om de slänger upp dörren utan att vara arg.
s - måste vara.
e - gömd ilska.
s - slänger upp dörrar kan man ju göra när man är ungdom också. men vi ska ju inte skylla för mycket på dagens ungdom heller.
e - nä, allt kan ju inte de unga få straffas för.
s - tror du att det var de som krossade glasrutan?
e - utan tvekan.
.....................................................................................................................................................................

s - jag har dragit mig i över 2 timmar nu på att gå upp på den läskiga vinden, speciellt med tanke på våra grannar.
e - ja dit går man ju inte gärna upp själv.
s (kokar för mycket makaroner i en liten kastrull så vattnet är uppe vid kanten) - tror du jag tog för liten kastrull?
e - äh, man måste ju leva farligt.
s - living on the edge. vågar jag låsa upp dörren och gå upp på vinden och hämta min väska nu tror du?


www.lastfm.se/listen

vilken brilliant sida! skriv in namnet på artisten du vill lyssna på och voila, denne artist plus liknande = musiktips spelas i en salig blandning. perfekt när du vill lyssna på en sorts musik bara och lite nytt och du behöver inte ladda hem något. (det finns nog fler fördelar om man blir medlem, men jag är nöjd såhär tillsvidare.)
image105




jag samuel och joel var och tog en hejdå-öl ikväll. joel ska iväg till mitt land (aussi baby) i ett-och- ett-halvt år. på sin drömutbildning. jag vill också ha en drömutbildning i mitt drömland.

måste lämna tillbaka min lånetelefon nu och behöver därför en ny. jag vill dock inte ha en ny telefon och jag vill absolut inte lägga ut tusenlappar på en ny telefon. jag vill ha en gammal, som nästan rostat. har du en sådan?

sockersuget

sockersuget kom från ingenstans. det kom, det såg och det segrade. det tvingade mig ut ur lägenheten, ut i regnet, bort till godisbutiken och tillbaka igen. i regnet. nu har jag tryckt i mig så många salta dödskallelakrisar och fazerchokladisar att jag mår illa. men sockersuget is gone baby gone.

idag har jag stått i informationen i den stora butiken uppbygd av ingvar k. jag som nyss har börjat jobba skulle idag informera kunderna om saker. jag har även sagt ett och annat i den radion så att alla hörde.

annars så körde busschaffören ifrån mig imorse. han hade gömt sig bakom en annan buss och vägrade stanna för att släppa på mig (jag var där 6 minuter innan avgång). jag fick springa till cykeln och racercykla till jobbet trots att jag varit sjuk. komma fram svettig och dann. jag blev så arg att jag stod och svor ett tag samt räckte fuckyou till en annan buss som jag mötte. dessa busschafförer. grr.

image104

Yummi

image103
bulgur fräst i olja och curry, gurka, avokado, tomater, cashews, svarta oliver, lite skinka, blodapelsin, solrosbröd, solrosfrön, creme fraise, ruccolasallad, annan sallad, paprika, fetaost, rödlök, guaccemole.

snörvel

jag kör slut på mig själv. det är vad jag gör bäst. nu har jag blivit rikligt förskyld som bieffekt. men imorgon så sjukskrev jag mig, det händer inte ofta, jag är lite stolt och klappar mig på axeln.

i veckan så har jag jobbat lite på ett dagis på en avdelning för ettåringar. vi satt ute i den strålande och varma vårsolen och fikade, lekte samt myste hela dagen. ej jobbigt alls. jag gillar dagis. kommer "jobba" där ibland när det passar, skönt med omväxling.
image102
om en vecka tar vi tåget till umeå. jag vet inte riktigt vem som läser denna blogg? men hursomhelst vill jag gärna träffa lite vänliga ansikten när jag kommer hem om det passar nån dag? är hemma to-ti, det kommer dock vara mycket fokus på släkt och familj då jag inte är hemma så länge och anledningen är begravning...

nu ska jag, med en halsduk om halsen, trycka i mig bra saker i form av grönt te (antioxidanter), blodapelsiner, kiwi, c-vitamintabletter, kanyang-kurer, och låtsas som att det hjälper vilket jag gärna vill tro.