Brie, Gorra & Kiwi

image53
7 månader. Vi är lite sjuka och firar med mat.

Kycklingen och ägget

image52

Tal

Idag har jag hållit tal.
Vet inte om det är det faktum att det var på engelska, att jag inte hållit ett tal på några år, eller ordet TAL som fick mitt hjärta att dunka techno, mig att darra i knävecken samt svetta ner pennorna?
Det är hursomhelst genomfört och jag kom undan med livhanken i behåll.
Lyckade dock inte få till det riktigt känslosamt genom att bli alldeles tårögd (som person x) Damit!

Frysa på Nordpolen

Jag vet vad som skulle vara värre än att brinna i helvetet; frysa på Nordpolen i en evighet!
Detta konstaterar jag med säkerhet efter att jag försökt spendera en natt i mitt vindsrum. T-hirt, 2 tjocktröjor (varav en som fungerat värmande under de 5 veckorna jag bodde i en bil på NZ), långkallingar, strumpor, tjocksockar, mjukisbyxor, en huva på huvudet, så mycket kläder hade jag på mig samt låg i fosterställning under täcket och försökte sova. Men när syrebristen tog slut under täcket var jag tvungen att andas in den kalla luften utanför täcket. Hade det varit en grad kallare hade det kommit rök, I swear! Tog mitt pick och pack och cyklade ner till Samuel istället klockan 04.00 på natten...stan var öde, mörkt, tyst och frostig.

Nattugglan

Allting blir annorlunda efter 00.00. När jag och min bror var mindre och delade rum brukade jag berätta spökhistorier när klockan passerat midnatt. Det är då spökerna, varulvarna, andarna och massmördarna kommer fram! Vi hade en alfabet-tavla som spökerna kom ut ifrån... Även om mörkret har fallit långt innan 00.00 så är det något speciellt med midnatt.
      Jag blir dock ingen varulv. Däremot en Uggla. En nattuggla. Jag flaxar omkring (blir hyper). Hoar HO HO HO (snackar, analyserar allt mellan himmel och jord om jag får chansen). Får stora uggleögon (klarvakna ögon). Samt letar efter möss bland trädrötterna i mörkret (blir fokuserad).

image51

Bokmalen undrar

Idag har jag blivit en bokmal. Jag har insett att för att jag ska kunna skriva en tämligen liten analys måste jag läsa hyffsat mycket. Jag är nu någotsånär insatt om Apartheid.

Min fråga är
: Varför har jag inte fått läsa om det under mina 12 år i skolan? Eller snarare; varför har vi bara (eller iallafall till 90%) läst om Europa?


hem-------->

Jag har bokat hemresa den 20/12. Flyger och kommer vara hemma 9 på morgonen! wihej!

Pluggar järnet. Hänger i bibblan med andra pluggisar.

Snabb info

5 minuter kvar på min rast.
Det har varit en mycket bra helg. Många trevliga människor och mys på hög nivå.
Tillbaka i veckan. Tisdag. Det är dags att styra upp mitt liv. Ligger på 38 kronor. Misstänker att  mina pengar hamnat på pappas konto. Mer uppstyrning behövs. Träning. Plugg. Lägenhet. Hemresa. Telefonringningar. Jobb?Planering. Styr!

Hursomhaver. Jag mår bra. Jag är smyginneboende på Gjuterigatan 8D. (Högskolan ligger på Gjuterigatan 5!) Jag bor, sover, äter, är här. Och har bara ett förvaringsutrymme i det lilla vindsrummet uppe i Bymarken.

Igår var vi på föreläsning som hölls av
Bert Kalsson  "I med och motgång" var temat. Den mannen kan man ha åsikter om. Intressant föreläsning och jag fick mig en egen bok  "mitt liv som Bert". Han är så osvensk som man kan bli.

I veckan alltså upppstyrning och plugg. Uppsats om Appartheid.
Fast egentligen vill jag bara sjunga julsånger, äta goda saker och mysa som den toffel jag börjar bli.


Piggt

Jag fick inte lägenheten för att jag inte var student. Kul start på dagen som jag sedan fortsätter med att fördjupa mig i den amerikanska politiken samt rättsväsende på svår engelska...


Jag är glad!





"Gör något varje dag som skrämmer dig"









Legga?

Jag har varit och kollat på en lägenhet för i vår!
Jag ska inte hoppas för mycket men gör det ändå (hoppashoppashoppas)
Får besked imorgon förmiddag. Lägenheten är fin, inte så stor, möblerad jan-juni. Centralt!
Enda kruxet är att jag inte kommer studera då och det är en studentlägenhet. Men det kan lösa sig ändå....
Vi ser väl.

Såg på några bloggar att ni upptäckt
skunk igen för att kika och skratta lite. Någon som råkar ha mitt användarnamn? Malin? Vi var väl vänner i 25:e augustigruppen tror jag ;)

Elge i form!

Elge status: Status Quo Ante.

Vi har förhandlat och båda parter är nöjda. Till vissa föredetta skärgårdsbor vill jag bara skriva en kort hälsning från Elge som är sjupt sårad och besviken och menar på att han inte är ett lidande djur som man kan sticka en spruta i. Elge hälsar även att han är nöjd över sin spegelframsida.


Dagens två roligaste:

∞∞Jag sitter i matsalen på skolan och snackar med min klasskompis som berättar att hon spillde soppa över hela köket igår då hon mixade den i en överfull mixer. Jag säger att det är nånting som jag skulle kunnat gjort samtidigt som plötsligt ena stolsbenet faller ner i en luftkonditioneringsspringa i golvet och jag faller på marken!!! Borden runt omkring börjar asgarva och jag kan inte heller hålla mig. När jag försöker ta loss stolen går det inte- den sitter fast!! Jag fick inte loss stolen och kan inte sluta skratta.

∞∞En genomförd sexfantasti av person x: Det var i semmeltider och person x sprutade grädde på sin tjejs bröst samt satte på ett "bröd-lock" = en semmelbulle....

Civil War

Det pågår ett litet inbördeskrig mellan mig och min LG-telefon med spegelframsida:

Jag försöker förhandla om bättre abonemang, finare sms, mer putsning av spegeln. Jag har verkligen försökt.

Elge säger bara att han har gått in i väggen.

Jag förstår faktiskt inte. Elge har tappats i golvet många gånger. Men jag har aldrig slängt in Elge i väggen. Och Elge kan faktiskt inte gå in i väggen själv.

Elge säger då att det är ett uttryck för att vara "utbränd".

Jag förstår inte heller. Jag må ha tappat Elge på marken alldeles för många gånger (så att Elge har märken över hela sin kropp...). Jag må vara en
spillare, men jag har aldrig spillt på Elge!

Elge tappar tålamodet och  förklarar att det betyder: "att ha jobbat/gjort för mycket".

DET förstår jag verkligen inte. Hallå Elge! Du kan ju inte ens skicka MMS, Ta foton, Spela musik, Ta tiden! Snälla Elge var resonabel!

Status Quo
Jobbar för Status Quo ante