Som en död senaps-sill

Efter två veckors k o n s t a n t pluggande har jag nu skrivit mina 3 tentor. Resultaten vet jag inte än. En var lätt, en hade jag Tur på(!), den sista idag var väldigt irriterande (konstiga och orelevanta frågor när jag kunde så mycket viktigt!)

Jag känner mig nu som en död sill. En död sill i en sillburk (förslagsvis
senap). Jag ska nu försöka klura ut hur jag tar mig från burken. Får bort senapslukten. Börjar leva igen. Tar mig till havet. Och gör mig till kung?

Mina förslag är: Kladdkaka & Vänner (serien). Fler förslag hur man går från sillstadiet? Malin ditt goda kladdkaks-recept? :)

Som ni kanske förstår är det ändrade planer som gäller i vår: Plugg går bort till fördel för jobb & pengar. Inte värt mödan för en kurs...


Himlen är oskyldigt blå

  •  Godmorgon!
  • Himlen är oskyldigt blå idag (som ögon när barnen är små).
  • Jag har påsar under ögonen.
  • Frebaco MÜSLI frukt är utmärkt- lika god hela paketet igenom, inte bara havregryn i botten.
  • Lyssnar på The Fray just nu. Hos Samuel tvingas jag lyssna på "Vatten, stan är full av vatten" el. "Underbara uppblåsbara Barbara" båda av R.Broberg...vem vill lyssna på det på morgonen?(eller nånsin?)
  • Snartsnartsnart har jag gjort tentan hoppashoppashoppas det går bra.

    Dagens Plan:
    Pluggasistamin
    Skrivatenta
    (Powernap?)
    Gå ut i det fina höstvädret

Fynd!

Dagens fynd från Netto: flip-flops 2 kronor(bra säsong och allt!) You just never know what you're gonna get!
Höll på att köpa ett gitarrfodral också men hejdade mig (har ju faktiskt ett).

Idag har jag pluggat hela dagen inför sista tentan imorgon, ska bli grymt skönt att göra nåt annat än plugga i övermorgon! Nu kan jag a l l t det finns att veta om Storbrittaniens och Usa's 1900-tals historia - på engelska. Det är bara att fråga om du vill veta.

Nu. Middag. Chilli con corne chilli con carne, chilli con con carne.

Veckans I-lands-problem: Min mobil fungerar ej. Hjälp!

Hjälp(!)

Det låter läskigt på min vind när det blåser!

Foton Jönköpings-hösten



Överst F.V: Huset, Baksidan,Vid Vättern,Löv, Mer löv,
Nedre 2 F.V: Klasskompisar (Sarah, Clara, Maria) Restaurang-båt vid Vättern, Vättern by night, Rummet*3, Löv&Pöl.


/Min vän Acer & Jag

Fnatt

Snart snart snart är jag klar med mina tentor.  Börjar få plugg-fnatt.

Men telefon fungerar ej. Tur att jag har min vän Acer annars skulle jag bli helt bortkopplad från allt vad kommunikation heter. Och kontakt, hur får man tag på en person utan telefon? Helt beroende är vi. Tänk när man inte hade mobilen och bara kunde ringa från hemtelefon eller telefonautomat! Jag har iochförsej ringt från telefonautomater i ett år i Australien..så jag kan ju göra det här med....finns dom ens? Eller köpa en ny tele.

Snöfronten i Umeå frågetecken. Det är ingen snö i Småland. Men det finns smör i Småland.

The brain

"The brain is a wonderful organ;
It starts working the moment you get up in the morning
and does not stop until you get into the office."


Robert Frost

Vinter på G?

Nu är alla löv på marken. Jag hann knäppa några kort (tänker varje höst vara mästerfotograf men löven faller så fort).
Nu är det iallafall högar överallt (så mycket löv att jag höll på ramla med cykeln).
Nu är det inte länge kvar till vintern. Blir det vinter även i Jönköping? Jul vet jag att det kommer bli. Har redan sjungit julsånger mer än en gång samt planerat julbak. Men snö? Borde jag vara orolig?
Sitter här med 4 lager tröjor, långkallingar och mössa. Huvva!

Igår sa jag upp mitt "boende". Hejdå hyresvärd (sandormen)!

Halvår

♥ Igår firade vi 6 månader och buggade loss till rock & säg-inte-nej-säg-kanskekanskekanske livebandet The Gubbs och en tjejs hår började brinna!



Den 25:e smäller det?

Lainen klagade idag på sin blogg att hon bara fått ut en av väntade två löner.
Jag konstaterar idag att jag fått ut 0 av väntade 0 löner. Jag visste det inombords. Men det var ändå ett tungt besked att få bekräftat på dataskärmen (jag var tvungen att kolla...) kanske att L-Åke tyckte om mig så mycket att han gav mig en "bonuslön"? Inte då.

Det var ju så länge sedan jag slutade jobba (mitten av Aug) Men ändå trillade det in en lön 25:e september och en semsterersättning i början av Oktober. Men inte idag.

Men det blir inge av att gå och leta jobb idag. Nej, jag ska lära mig 76 författare och vad de har skrivit till tentan imorgon. Jag kan 1; William Carlos William. Hej sista-minuten-plugg-av-onödigt-vetande!

Måste också gratta Namita till Landslagsuttagningen i innebandy! Grattis! (rykten sprids ner till Vättern fort också)

Rackarns

  • Plötsligt när tentorna kokade ihop sig i trefald tappade jag pluggentusiasmen. Rackarns. Vi som annars har haft en sådan effektiv plugg-cirkel.
  • Soltorkade tomater är himmelskt gott på macka.
  • Jag ska sjunga i en kör ikväll.
  • Måste börja söka boende, vindsrummet har nått sin gräns.
  • Det är kallt och min vinterjacka finns i Umeå, trodde inte att jag skulle behöva den så snabbt nere i Söder (tur att jag har mina långkallingar från Netto.
  • Hur är det med er där hemma??

Ketchupen i micron

Sista-minuten-nötning!
Det snurrar i mitt huvud runt en massa engelska grammatiska termer! Tyvärr snurrar det bara runt = Jag blir yr. Hoppas jag lyckas få rätsida på det till provet. Fast det är ju tveksamt, har så mycket info i huvudet att jag inte ens lyckades plocka undan från lunchen ordentligt (ställde ketchupen i micron...)

Nettohandlare!

Trots fyra flitiga år(!) på Ica (Supermarcet) är jag numera Netto-handlare. Förklaring finnes dels i att butiken i fråga är endast 800 meter (har mätt) från min "bostad". Förklaring finnes också i de otroliga priserna samt utbudet.
Om du tänker på flera olika artiklar och märken när du läser "utbudet" blir det dock fel. Du kan inte vara sugen på exempelvis köttfärs eller bananer och gå till netto och förvänta dig köttfärs och bananer-det är inget garanterat utbud. Det är alltid kris i bananerna, vilket för mig kan vara jobbigt som gammal butiksmedarbetare. Det är även jobbigt att se hur de bara "slänger upp varorna" med betoning på slänger. Och ordet FRONTA existerar inte...Okej, nu ska jag inte gå lös. Utan det är i det oväntade som spänningen ligger; kanske går du hem hungrig, kanske inte.
Exempel på Utbudet:
En kväll som ikväll skulle jag gå och handla lite frukostbröd. Vad Netto även förser mig med är en stor "fin" förvaringslåda och ett par fula långkarlsonger (just vad jag behövde!)
Netto min vän.

Foton



Idag har jag fixat och trixat med min dator. Har inte hunnit leka fotograf än, så min "bostad" mm kommer läggas upp lite senare. Till vänster är jag och Samuel på Hallands Väderö, bild 2 är mina grannar som jag delar kök och badrum med, och bild nr 3 är vårt kök (inte från sin bästa sida idag kanske menmen).

Första tentan imorgon. Antingen spikar jag eller så blir det pannkaka av det hela och det vore inte alls kul.

Godnatt!

Foton inom kort!

Jag har äntligen (!) köpt en dator! Jättefin och passande. Kommer lägga upp lite bilder på "bostad" och omgivning (höst och löv) pass på!

2 tentor i veckan och 1 nästa vecka. Känns som att jag inte kommer att klara dem? Mina första IG? Finne inge motivation till att lära mig saker som inte känns nödvändiga. Vi har varit flitiga studenter i en studietriangel, tycker att det borde räcka. Hoppas hoppas.

Igår kväll sjöng vi julsånger och kollade ut över Vättern :)

What to do?

What to do? What to do? Måste anmäla mig till kurser i vår. What to do?

Utvilad

Idag sov jag till kvart över tolv. Det var inte en minut för tidigt eller sent. Vaknar helt utvilad och nästan nöjd. Efter en huvudvärkstablett är jag helt utvilad och nöjd.

Varför tar vissa saker slut men andra aldrig?

Kaffet är slut. Godispåsen också. Skolarbetet tar dock aldrig slut. Varför är det så?
Alltid nåt i bakhuvudet. Kan aldrig "göra bort" allting. Försöker och försöker.  Konsten är att göra men inte tänka på att man måste göra det.

På torsdag åker jag till Gotland och stannar till på söndag. Begravning och sen ska vi stanna ett tag när vi ändå är där.

Annars så börjar det kanske bli dags leta efter en lägenhet? Min granne ska flytta och då finns det inte många anledningar till att bo kvar i ett vindsrum med väggar som krymper. Jag är aldrig ens där .
Har inget hem här, sitter i köket i källaren eller hos Samuel & CO.

I Källaren (med kök och badrum) som jag delar med mina grannar kommer hyresvärdarna hur som helst och går in med skorna, lämnar fartränder i vår toalett och dricker vatten med vårt porslin i vårt kök utan att ens fråga. Riktigt fräcka är dom. Vi hyr källaren och de har ingen rätt att komma där och gå som de vill utan att meddela oss innan. De har ingenting där att göra.

Konsten att spilla

Konsten att spilla. Det är en konst och jag behärskar den till fullo.

  • Först och främst gäller det att dricka en het dryck. Inte varm, inte ljummen utan het. Förslagssvis kaffe eller te (gärna i gigantisk mugg).
  • För att åstakomma så mycket skada som möjligt bör du ha många viktiga papper som underlägg, t.ex. räkningar, skolarbeten, recept, brev etc. Ett annat väldigt bra förslag är biblioteksböcker, andra böcker och skolböcker fungerar men biblioteksböcker är för de som vill behärska konsten fullt ut. Fördelen med böcker är att sidorna blir genomskinliga, knövliga och missfärgade.
  • Klädsel: Nytvättade jeans! Sitt gärna med en jacka (förslagsvis ullkappa) och vit tröja.
  • Övrigt: Andra prylar som kan vara bra att ha i närheten av muggen är: Tekniska prylar såsom mobiltelefon, miniräknare. Din plånbok öppen så att viktiga bank-kort och kvitton kan stänkas ner.
  • För att underlätta spillningsprocessen: sitt gärna i en soffa (helst ljust tyg) och byt sitt/ligg-ställning ofta när muggen är full.
  • Slutligen, befinn dig gärna långt hemifrån utan tillgång till ombyte eller papper att torka upp med.

Poker

När det är dags för skolarbete på datorn dyker ett blogginlägg upp. Konstigt.
Ska recensera 'Tis av Frank McCourt. Mycket mycket bra bok, rekomenderas. Första heter Angelas Ashes. Tre självbiografier skrivna på Irlänsks dialekt och måste därför läsas på engelska. Intressant och rolig!

Igår kväll var det poker-kväll. 7 personer. Riktigt pokerbord. 50 kronor insats. Kaffe, chips och dämpad belysning. Tyvärr kunde jag inte äta något av chipsen eftersom jag tryckt i mig en H E L chipspåse själv (!) timmarna innan. (Jag var sugen på salt och lite småbakis..men ont i magen efter aj aj...) Anyway. Spännande givar. Min puls var hög och handflator svettiga. Åkte dock ut på delade näst-sista-plats med flaggan i topp. Rackarns!
Kvarteret Skatan (best of) blev räddningen i vardagsrummet för förlorarna. Eftersom pokern fortsatte till 00.00, Piggt!


Tips

Dagens tips: Bostadsbidrag!

Brinner av!

Herregud jag brinner av på mina lärare! Kan inte hantera mig själv, känner bara ilska och irritation 'bubbla upp'. Har pratat med lärare 1. Vet inte om lärare 1 tar åt sig av min konstruktiva kritik, försökte att inte kritisera lärare 1som person. Men lärare 2 orkar jag inte ens diskutera med för lärare 2 lyssnar inte och kan bara avbryta en och gå därifrån. Blir så arg! Hur kan man få bli lärare på universitetsnivå om man vägrar lyssna på någon annan än sig själv; speciellt vid disskutioner och analysationer- vi måste ju få tycka något eget, och alla analyserar inte som du (nej vi börjar inte tänka på Margaret Thatcher när vi hör namnet "Milly" eftersom hon kallades för Maggie när sammanhanget är ett helt annat)

Känner att jag måste andas lungt och inte gå till attack. Får vittring av blod när lärarna har makten att säga tyst tyst och sedan i slutet av lektionen säga vad de anser om saken i fråga när vi inte får chansen att kontra.

Börjar undra om jag ska sluta plugga när jag brinner av på 2 av 3 lärare eller om jag ska konfrontera dem. Känns inte som att det ger någonting att snacka skit bakom deras rygg, frågan är bara om det ger nånting att prata med någon som inte lyssnar. Kritik kan vara svårt att ta, men herregud som lärare måste man lära sig ta kritik och inte blint följa sin in-nötta linje.