önska kan man ju alltid

okej. idag blir det osammanhängande men jag ger er mellanslag. men jag känner mig osammanhängande. jobbat idag lite mer. tydligen är det den tuffaste men roligaste avdelningen på IKEA jag jobbar på, så det känns kul. har tenta imorgon och det känns inte kul. hoppas jag har tur och flyt och kan sistaminutennöta in det som hamnar på tentan nu. ja det var väl det, känner av halsen igen-vafan, jag är jämt sjuk!

önskelista just nu:
-mindre sjuk-tecken i mitt liv
-mer jobbtider på schemet (inte bara ringa in..)
-pengar
-kramar av samuel
-sol alla dagar så jag slipper cykla i regn
-att tentan är lätt och att jag klarar den
-en strukturerad tillvaro
-att jag också ska kunna spanska,franska,tyska etc som alla de jag jobbar med kan typ eftersom de bott 78 år utanför moder svea
image95 
men jag ska inte klaga (det var ju inte klag utan bara önskningar egentligen). för idag när jag kom hem från jobbet så blev jag helt ovetandes bjuden på middag (mktmkt god dessutom) tillsammans med grannen och co. sen fick jag även låna en bra mobil av en kompis som min kära s kom över med innan jag hann blinka. och solen sken ju idag i jönköpíng samt att det var en kanondag på jobbet!

korvstoppning och stödstrumpor i överinformerad hjärna


idagbörjadejagminförstadagpåikeaochdetäravdelningenmanmåstekunnaalltpå.
ganskamycketinfopåenveckaomjagsägerså.såltävenförtele2samtlärtmigalltom
bytenochåterköpsamtpluggartillenmycketjobbigtenta.mitthuvudäröverinformerat
ochbehöverstöd.tillbenenharjagiallafallköptstödstrumpordådetbehövsnärmanstår
heladagarnatydligen.jagkännermigsomengammaltantidem.önskamiglyckatill.

övervakad?

som jag skrivit förut så har jag tappat min mobil så många gånger att den nu har gått av (..."locket" går att ta lös vilket innebär att jag inte vet hur länge den kommer överleva...)

nu till det underliga:
samma dag som det gick lös en bit på mobilen ringde telia och erbjöd mig en ny mobil gratis om jag låste mig hos dem.......................................dagen efter (alltså idag) ringde 3 och erbjöd mig en ny mobil gratis om jag låste mig hos dem.....................................................................till saken hör att jag aldrig fått mobilerbjudanden förut till min telefon. nu får jag två mobilerbjudanden ifrån två skilda företag inom de två dagarna min mobil rasar samman (idag lossnade den ännu mer, och den har ändå hållit i flera år), sammanträffande? - I don't think so!!!
image94




VAR ÄR KAMERORNA?!?!?
-telia och 3 where are you?







fotnot:
(jag accepterade inget, haha tror de att de ska lyckas sälja till mig? nu är det jag som säljer!)


dagens pepp vs. depp

pepp: Jag har varit och kikat på en central-billig-fräsh lägenhet med vättern-utsikt som jag ev. kan dela med de två trevliga tjejer som bor där när jag måste flytta ut från min nuvarande lya i slutet på juni. får veta i veckan om de ska bo kvar.

depp: min kära elge-mobil med spegelframsida. vi har haft
civil war förut och jag har fått honom att ändra sin uppfattning om tidigarelagd pension. men nu. utan förhandling har han börjat knaka i fogarna och håller bokstavligen på att ramla i bitar. inte många dagar kvar...

pepp: haha, roligaste hittills på morgonen var när barnen (två-åringar) på dagiset på min gård stod och hängde på staketet för att kolla på när en lastbil höll på med nåt. hahaha vilken rolig syn det var. 8 små knattar som hängde över staketet helt faccinerade.

depp: jag ligger back i ekonomin med två siffror och tre nollor....(det blir alltså inte en ny telefon det närmaste årtusendet ni som hejjar på elge! (lainen - kan vi göra godispakten som jag skrev till dig om?)

pepp: det är strålande varmt och soligt vårväder ute. jag tror jag ska springa runt munksjön!

depp: måste plugga hela dagen samt läsa igenom det feta häftet från IKEA.

pepp: jobbläget. jag fick jättemycket tider på IKEA, det blir en halvtid iallafall. inskolningen börjar imorgon. sen är telefonförsäljningen fortsatt rolig. och dagiset vill jag börja jobba på nu! (de söta ungarna på staketet.)
image93
foto över munksjön som jag eventuellt springer runt idag (5 km) samt en del av högskolan till vänster.( samuel har tagit bilden från sin högskola.)

good news :)

jag fick värsta adrenalinkicken av mitt telefonförsäljningsjobb. vettigt sälj. trevliga kunder. jag var duktig första kvällen. och jag är peppad på imorgon!

cafét fick jag nog inte. väldigt konstig intervju. man går in med inställningen 'skryta upp sig själv'. han frågar knappt några frågor och ber mig inte ens berätta något om mig själv. de han sa var "jag gillar när människor är ödmjuka och inte skryter för mycket" (okej - vad ska jag då säga?) och "jag gillar när jag känner lugnet i en människa..." (var lugn var lugn nu sofia). antingen skröt jag för mycket eller så var jag inte tillräckligt lugn för jag fick det inte. men han sa ändå att jag var en av 5 intressanta i en hög ansökningar på ca en decimter. så det var ju kul.

däremot dagis. dagiset på min gård. med de sötaste barnen mellan 1-3 år verkar lovande. kanske blir lite vikarie där. bara jag inte har något otalt i polisregistret (!) så. sen så var det det där med blöjbyten. det har jag ju aldrig gjort...

annars är det ju IKEA. men det är omöjligt att få prata med någon annan än en maskin. "vill du lämna tillbaka billy (the bookcase) tryck 1, vill du köpa billy tryck 2 etc..............................................men varannan helg blir det iallafall, om inte mer, frågan är ju bara - när får jag börja?? heja chefer utan framförhållning!

image92
blir det några pengar månne?

I just don't know what to do with myself?



---jag vet inte hur jag ska tackla alla "jobb-bollar" när det är provjobb och provutbildningar och eventuella ungefärliga responer samtidigt?

---jag vet inte heller hur jag ska ta mig ur mobilabonnemangdjungeln levande när min teliakompis skjuter i höjden i en stad där folk har andra abonnemang än hemma i norrlandsskogarna. täckning är inte längre prio ett.

---jag vet inte varför jag blir sjuk hela tiden när jag äter nyttigt samt nötter, frukt och gröna saker och dricker grönt te och skit. varför mår jag illa?

---sen vet jag verkligen inte varför jag måste lära mig ord som; phonology, semantics, orthography, onomatopoeic, allomorph mm. ja, det är lätt att tro att jag hittat på orden. men så är inte fallet, de ingår i min "roligatenta" nästa vecka.

vet jag vet är att det är dags att hårddra budjetsnaran till max - köper jag något annat mat-för-överlevnad (godis. gourmet. käk på stan. fika. öl) nu blir det svårt att andas.
image91

testing testing


kasta inte papperskorgen

om ni gjort som jag nyss gjorde och kastat papperskorgen i windows vista (klickat på "ta bort" istället för "töm papperskorgen") och inte fått tillbaka den genom att "söka". frukta inte. få inte panik. deppa inte ihop. följ instruktionerna. klantigt. men 124 klantskallar till fanns det iallafall bland kommentarerna.

image90
samuel och jag med utsikt över jönköping

jönköping

image88
vid rocksjön

image89
okända

jobbsnurr

fiskbullar första gången detta året. jag gillar dem för att de slinker ner utan att man behöver tugga. det passar mig - jag slipper sätta i halsen.

nu börjar jag ha många olika jobb-bollar i luften:
IKEA, telefonförsäljare, café, dagis, lager...alla är inte klara. IKEA och telefonförsäljare är klart. dagis hyffsat klart. cafét (det bästa i jkpg) och lagerjobbet ska jag på intervju om. så, vad gör jag för att få bästa lön, arbetstider, trevligaste jobben och lyckas knåpa ihop till en heltid som inte innebär bara kvällar och helger? jag har ingen aning, skulle vilja ha facit i hand - vad som blir bäst...

image85
dagis???


lättköpt

jag var inte särskilt nervös inför intervjun imorse. min nya inställning att det troligen går åt pipsvängen verkar fungera. det värsta som kan hända är att jag inte får jobben. och med tanke på att jag helst inte vill ha jobben är det inte särskilt skrämmande. trots allt kände jag hjärtat dunka fort? trots att jag inte druckit massa kaffe som gör att jag får ryck och skakar?
jaja, jag pratade mest om Nya Zealand - klättringen över vulkanerna och Nevis- 134 meter. han hade också köpt en bil. och hoppat med huvudet före. eller hade han? det är ju så försäljare gör för att få förtroende. hitta på att man också har en hund. tydligen. och jag är lättköpt. det är jag som köper. inte säljer. wellwell. utbildning nästa vecka.

såhär ser det ut när jag kollar ut genom fönstret. måste gå ut. kom just på vad jag kan göra ute mer än att frysa och gå promenader - fota!

image83
image84

!

Jag har fått ett till jobb.....

Nämen kära hjärtanens då


image79

ansökningar

Ojojoj vad jag söker jobb nu! Vilket tempo. Har lärt mig att man inte ska vänta på svar utan bara sökasökasöka. Och ta det första bästa är regeln nu. Inga undantag. Bara regeln.

Jag har fått jobb!

Yesyesyesyes.
Jag ska jobba med byten och återköp.
Ta tillbaka alla Billy the Bookcases som människor inte vill ha.
Inte heltid. Inte ens deltid. Men fått in en stor tå iallafall!

uuuuuuuuuuuu

jag kokar vatten för att hälla ner i avloppet i duschen som efter veckans hjälteinsats igår stinker as. försvinn försvinn försvinn äckel!

intervju

Idag var jag på en intervju i 2,5 timmar(!) Får jag inte jobb nu tror jag jag stämmer dem. Seriöst. Det var en såkallad "gruppintervju" så istället för att ha en vanlig intervju på 30 min fick jag även sitta och lyssna på 5 andra nervösa arbetslösas positiva sidor. Jätteintressant. Verkligen. Hela dagen blev förstörd då intervjun var på en sådan fantastisk tid. Och mitt träningspass missade jag....

Jag är så kräsen när det gäller jobb. Jag tycker jag har haft min beskärda del skitjobb i mitt liv. Tydligen inte.

Uppmaning!

Ut och spring med er!

-Jag känner endorfinerna flöda. Svetten rinna. Ljusenergin uppliva. Friska luften piggna till.

Jag är snart desperat...

Söker personal: Ambulerande; Hellis Mobila Kök


=Korvgumma i korvkiosk.

14 matlådor!

idag är ännu en dag i arbetslöshetens glada gäng. vi peppar oss igenom dagarna och trivs med att vara fattiga som smulor och lever på den friska luften som ger det muntra arbetslösa gänget livsgnista och framtidstro!

idag tänkte jag att jag skulle läsa klart böckerna jag halvläst på. de var båda dåliga och jag bestämde mig för att inte läsa klart dem. kändes lite hårt, de var ju inte jättedåliga. men de tog för mycket  dyrbar tid av mitt liv. pluggade lite på sista tentan. sedan började jag med storkok! 14 matlådor, jag är så stolt så. dock blev det bara två olika rätter, men vafan. köttfärssås och tomatsoppa med kyckling. klapp på axeln iallafall.

imorse väcktes jag av telefonen med ett jobberbjudande heltid. var inte riktigt med i matchen då jag nyss vaknat, så jag hann inte ställa de viktiga frågorna. men får veta mer på fredag på intervjun. håll tummarna (inte för att jag inte älskar att vara arbetslös).

tips på vettigt tidsfördriv någon? (exempel på ovettigt är: TV(finner det tråkigt), shoppa (jag har tyvärr spenderingsförbud eftersom jag lever på lånade pengar).

nu ska jag ut och gå runt Munken!
trevlig kväll!

Nojjig?

För någon dag sedan när jag var på Friskis fick jag för mig att jag även skulle sola. När jag skulle kliva in i solariumet så kom jag, Rookie som jag är, på att jag glömt solskydden för ögonen. Panik dök givetvis upp. Jag klädde snabbt på mig, satt i mitt solkort så den jävla timern skulle sluta ticka (så inte solariumet gick igång), försökte desperat hitta någon som jobbade där för att förklara min fruktansvärda situation. Hittade ingen. Och eftersom jag inte hade några pengar på mig kunde jag inte köpa ett par till i automaten. Gick tillbaka till rummet då plötsligt solariumet gick på. Jag stod där fullt påklädd och det blev blått i hela rummet då solariumet var vidöppet. Jag slet av mig kläderna och slängde mig i. Med pannbandet som skydd för ögonen. Efter en tid i det farliga solariumet började jag ångra mig- varför gick jag bara inte därifrån? Tänk på mina ögon! Efter ytterligare en tid satte jag även händerna för de blundande ögonen och pannbandet. När det hela äntligen var över var det såklart alldeles suddigt för mina ögon (det blir så om man ligger och trycker sina händer mot dem ett tag). Jag trodde såklart att det var förstadiet till blindhet. Jag lyckades läsa, trots det blinda förstadiet, på varningsskylten där det stod: SOLA ALDRIG UTAN SOLSKYDD FÖR ÖGONEN DÅ DET KAN ORSAKA AKUT ÖGONINFLAMMATION, ATT BLUNDA RÄCKER INTE!!! Jag började undersöka mina ögon i spegeln och såg att de var röda och rosa- what have I done?? I mitt huvud såg jag löpsedlarna: SOLARIUM GJORDE 21-ÅRING BLIND! Jag började även föreställa mig mitt liv som blind. Jag tänkte att: "accepterar jag det fort kanske jag inte kommer att ta självmord...men vad ska jag jobba med?....språklärare blir nog bra, då kan jag iallafall höra vad folk säger...hur ska jag göra när jag ska resa?Någon får berätta vad de ser....och någon jag litar på måste hjälpa mig att klä mig...vad ska Samuel säga?". Jag duschade snabbt och trampade snabbt hem där jag ringde mamma och frågade vad oddsen är att jag kommer bli blind. Hon kände inte riktigt min panik och var inte alls orolig konstigt nog? Trots att hennes enda dotter kanske aldrig mer skulle kunna se? Jag lugnade mig lite. Nu någon dag efter är jag hyffsat lugn ändå. Har även pratat med folk som regelbundet solar utan ögonskydd- galningar!!

Måste bara tillägga att jag inte är helt nojjig jämt...idag till exempel när jag pratade i telefon med head-set och fick en stöt i örat (det är faktiskt sant, tror det kan ha nåt att göra med mitt örhänge och head-setet..) tror jag inte att jag kommer bli döv.

Svenskar

För att citera Svenska Dagbladet:

"Svenskar saknar människointresse"

eller

"Svenskar är som ketchupflaskor. Först kommer ingenting. Sedan ingenting. Sedan kommer allt på en gång."


Lite brutalt kanske. Men nog ligger det lite sanning i det. Jag gillade mest den andra för liknelsen med ketchupflaskan.

Är rädd för att jag kommer bli bitter och åldras i förtid om jag inte får börja jobba snart. Och då har det ändå bara gått två veckor. Men det finns redan klösmärken på väggarna som jag desperat försökt klättra på...