$

denna månad har jag sålt min själ till IKEA.

sommar sommar sommar!

image101
sommaren blir i jönköping och på gotland. det blir inget nice och oklart om det blir europa runt.

i praktiken var det mest teori idag

nu är jag trött i mitt huvud.
teoriutbildning, info och kassorna hela dagen idag. jag förstår inte mycket. mer praktik mindre teori tack. jobbade kvällen ut. så nu är jag slut. som artist.

jag har svårt att ta instruktioner. jag lyssnar för dåligt. learning by doing. jag har även svårt för att bli tillsagd. det blev jag idag.

svårt att ta människor som pratar bäbisspråk har jag även. vad är vitsen med det? jobbigt med smålänska "domma där" har jag utöver ovanstående. det blev bäbisspråk plus "domma där" idag. hard. men smålänska grejer har även jag blivit tillsagd (av säker källa) att sluta med. tex att säga "eller så" i slutet på varje mening. jag visste inte ens att jag hade börjat. men nu kan jag inte sluta.
eller så.

samuel har åkt till umeå över påsk. jag vill också åka hem över påsk och äta god mat och vara hemma ett tag. men jag ska jobba röda dagar. har dollartecken för ögonen i mars och april så det blir någon ordning på den så kallade ekonomin.

eller så.
image100
rocksjön som jag cyklar förbi till jobbet varje dag.


grr friskis!

ikväll var kvällen då jag skulle ta tag i min träning som legat lågt, legat under isen, varit lägre än glocalnet. whatever. jag har inte tränat på flera månader. viktigt är dock att jag har cyklat till jobbet plus lyfter tunga saker på jobbet och det räknas (alla stefan, billy och bennosar ni vet). hursomhaver så hade jag bestämt att jag skulle träna med maria och befann mig där kl.18.00 när biljetterna släpptes. kl 18.30 börjar passet. jag kom inte in! jag blev fly förbannad och råkade först skälla lite för mycket på receptionen (ber om ursäkt) ringde sedan verksamhetschefen (hade hunnit lugna mig) och berättade om mitt missnöje. han "förstod". det fanns inte heller något annat pass förrän 45 minuter senare (och jag hade ju redan väntat 30 min, dessutom ville jag inte "yoga" som det enda alternativet var). det som ytterligare irriterar mig är att ett handbollslag har sin veckoträning där varje vecka och tar upp 15-20 platser! våga skaffa en tränare med en träningslokal som alla andra lag eller träna på gym för ***! det är även i princip omöjligt att boka passet då man måste göra det direkt när biljetterna släpps. det är ett av de få passen som gör att jag vill träna där och betalar för att träna där. alla passen har nämligen inte samma standard...men jag fick ta mitt pick-och-pack och cykla hem otränad.
image99
jag har gillat friskis. nu är jag inte nykär längre. vet inte ens om jag är förtjust alls.


konsten att gå över lik

igår sa jag upp mig från mitt jobb. det gick inte sådär lätt som jag hade hoppats. det gick lättare. jag hade i smyg hoppats att han skulle säga något i stil  med :"Ånej, vad tråkigt, men du skulle kunna få byta till bredbandsprojektet och tjäna the big bucks och inte behöva jobba tre kvällar i veckan, du har ju potential!" istället sa han: "okej, ja du kan nog inte den här konsten att gå över lik. du är nog för serviceminded och ödmjuk. när en kund säger att dennes man har dött måste du kunna sälja ändå" (alltså något i stil med: "din man skulle nog ha velat att du sänker dina utgifter nu när det bara finns en inkomsttagare..."). jag behöver inte ens jobba på söndag då det är "cashgame" dvs att vi får pengarna i handen direkt för det vi säljer. jag skulle då fått 90 kronor på fyra timmar eftersom jag säljer en per kväll i snitt...
jag hade velat gå med flaggan i topp, att de skulle böna och be lite mer bara för mitt egos skull. för jag gick ju för att det var dåliga tider och att det var dåligt (uselt) betalt, inte för att jag var dålig - jag har ju potential! right? hursomhelst var jag inte sämst. de flesta var halvtaskiga och rent av katastrofala telefonförsäljare som ändå stannar kvar - suckers!
image98
när jag vill gå över lik nästa gång beger jag mig till närmsta kyrkogård.

luften gick ur

jag har inte så mycket ork just nu. luften gick ur mig. allt känns plötsligt oviktigt när något händer som får en att stanna upp och inse att vi är inte odödliga. jag kommer hem i mitten av april på begravning.
image97
här finns minnen

bitterhet

helt oförberett gick den äldre mannen till personangrepp och anklagade mig för saker. helt rationellt och sansat. han hade kunnat sagt: "nej tack, jag är inte intresserad och slängt luren i örat på mig." det gjorde han inte. istället attackerade han mig. jag som tyckt om äldre människor, men han ändrade min inställning till vissa bittra människor. de vill vara bittra.

glad blev jag iallafall när jag kom hem och fick en kram av samuel. ännu lite gladare blev jag när jag fick ett omtänksamt och personligt vykort ifrån hans inspirerande mamma. och glad är jag när jag tänker på den soliga dagen i jkpg idag på en verandan till "en italienare och en grek". slutet gott, allting gott. godnatt, nu ska jag lägga mig tidigt (före 12) då jag ska upp vid den omänskliga tiden 05.00 imorgon. hej
image96
mer värme mindre kyla tack